Индустрии

IT

Стремглавото развитие на IT индустрията у нас донесе много положителни бизнес настроения, свързани с бърз растеж, успешни сливания и придобивания, подобряване на стандарта на живот, глобализация на продажбите и централизация на операциите в България. Привлекателността на бизнеса и сравнително ниския праг за навлизане в индустрията в съчетание с организационните проблеми, съпътстващи бързия растеж, изправи успешните IT компании пред предизвикателства – намаляващи маржове на печалба и недостиг на професионален среден мениджмънт. Към тези две специфични тенденции можем да добавим и постоянната за индустрията нужда да се балансира наличния капацитет с наличните проекти. В тези условия компаниите, които се опитват да имат предложение за всеки клиент, започват да отстъпват пред компаниите, които прецизно са определили своите клиенти и работят фокусирано, за да удовлетворят техните изисквания. 

Вижте по-долу нашите специализирани за индустрията решения или разгледайте с какво още можем да Ви бъдем полезни в различните ОБЛАСТИ НА РАЗВИТИЕ или ЦЕЛЕВИ ГРУПИ Ваши служители.

Бизнес финанси за нефинансисти

Celemi “Apples & Oranges” е бизнес симулация, чрез която участниците ще осъзнаят как ежедневните им решения влияят върху финансовите резултати, ще анализират ключови показатели на представянето и ще търсят възможни подобрения. В резултат се постига споделено разбиране как техният бизнес създава печалба и пазарна стойност.

повече

Бизнес проблематика

Не търсете решения, създавайте ги!

Не търсете решения, създавайте ги!

Лидерството може да бъде тежко бреме. Най-трудно е, когато трябва да вземете решения в „сивите зони“ – ситуации, в които вие и колегите ви сте забуксували.

прочетете

Какво е VUCA и как да се адаптирате към света на VUCA

Какво е VUCA и как да се адаптирате към света на VUCA

„Промяната е единствената константа“. Херакъл го е казал първи. Мисълта му обаче продължава да бъде актуална и в епохата на дигиталната революция.

прочетете

Основни принципи за ръководене на виртуален екип (Част 1)

Основни принципи за ръководене на виртуален екип (Част 1)

Представяме ви първата част от статията, посветена на ръководенето на витруални екипи.

прочетете